Det gör ont

Jag är normalt inte en person som tar åt mig, men idag blev jag otroligt ledsen.

Vi åkte och handlade på en av de stora matbutikerna.
Utanför gick jag förbi en man som rotade i soptunnan, jag har alltid stört mig lite på dem som rotar blan skräp och samlar dessa värdelösa burkar, idag fick hela den uppfattningen sig en rejäl törn.
När vi står i butiken kommer samma man förbi mig och jag känner det där föraktet igen, när jag sen ser mannen stå och räkna ut vad bananerna kostar går det upp för mig att de pengarna han fått för burkarna är de enda han har, troligtvis blir detta det enda han äter idag. Jag tyckte det var sjukt sorgligt och det gjorde ont att se.
Jag ville ge honom lite pengar man vågade inte, om han bara sett mig och frågat, bett om lite växel så skulle jag gärna gett honom pengar.
Jag har ingen aning om mannens bakgrund men det känns skrämmande att vi i vårt hightech samhälle inte ens kan ta hand om alla, trots att vi betalar enorma summor i skatt och moms kan vi inte ge alla ett hyggligt liv.

Mina tankar gick till när jag engång fick frågan vad jag skulle gjort om jag vann 1miljard? svaret var ett hus där uteliggare eller andra utanför skulle få komma, få hjälp, duscha, mat och en sovplats. Nånstans dessa behövande kunde få vara i fred och känna sig trygga ett hus där ingen frågade och inga myndigheter lade sig i.
Denna dröm kommer aldrig att bli sann då jag inte kommer vinna eller jobba mig till dessa pengar.  

Jul

En helt underbar jul har avnjutits på alla sätt och vis.
Underbara julklappar tillsammans med underbara nära och kära, 2 fantastiska dagar med bara glädje och kärlek.
När åren går kan jag inte hitta på nått speciellt att önska, ändå fick jag de bästa julklappar jag kunde tänka.

Vår tragiska höst 2009 då vi fick beskedet att vår lilla flicka vi längtade efter inte skulle få komma till oss, inte skulle få överleva, inte se sina föräldrar fick vi kämpa, inte ge upp och livet kändes tomt och meningslöst lyckades vi bli gravida snabbt igen och julen 2009 fick en mening igen, vår nya lilla knatte i magen räddade oss båda och nu i somras kom han till oss. Han hade det svårt och fick ligga lite på sjukhus nått som fick både mig ocg min sambo att befara det värsta men han är otroligt stark och kämpade. Nu är han hos oss, otroligt underbar och han är det underbaraste i våra liv mer än han kan man inte önska. 

Vi kallar vår dotter Aurora och hon hade Akrani dvs att skallen inte utvecklas helt och är för skör för att klara av en födsel. Akrani finns det ingen medicinsk förklaring till utan kan bero på olika variabler.
Jag presonligen har inte tagit reda på så mycket om detta och kommer aldrig att försöka förstå vad som orsakade detta. Jag pratar aldrig om det eller om Aurora med någon men tar inte illa upp om nån frågar. 
Ödet ville annat och jag accepterar det, går vidare och en dag kommer jag väl förstå eller se anledningen till att det hände. 

2010 blev ett underbart år och julen var som sagt fantastisk, nu går livet vidare och tar nya steg. 
Kanske kunde man hitta ett jobb?
  

Crazy heart



Underbar film om legenden Bad Blake.
Fantastisk stämmning genom hela filmen med fantastiskt foto och en härlig ljudmix.
Det Amerikanska samhället bjuder på sina medelinnevånare och den Bar kultur som finns i "staterna" man sätter kaffet i halsen när de gång på gång tar en Whiskey, sätter sig i bilen och kör hem.
Jeff gör en strålande roll och han övertygar på ett fantastiskt sätt, man riktigt känner hur dåligt han igentligen mår. Paniken och ångesten tar sig in i vardagsrummet när Buddie försvinner under ett bar besök.
Ni som inte sett den, dra upp ljudet, mörklägg och se den.

Betyg 7/10 Då jag velat ha ett annat slut.

Ny design, en ny start.

Rensat det gamla, vissa saker man vill glömma andra man bara blir arg över att ens vetat om och funderat över.
Min blogg handlar om mig Martin, en arbetslös småbarnspappa från södra sverige. Min tillvaro och saker som påverkar mig, mitt liv och tar mig framåt och i vissa fall håller mig kvar. Små korta inlägg kan trilla in och det kommer väl finnas några röda trådar genom allt, ni som orkar får se.

Saker jag gillar och gör

Paintball
Innebandy - Tränare - Målvakt
Krigshistoria
Politik och samhälls kritik
Prylar - Film - Hembio


RSS 2.0